Lakování

 

Abychom si zachovali trvanlivost a charatkeristiku výrobků ze slaného těsta je třeba je po upečení nalakovat bezbarvým voděodolným lakem.

Existuje celá řada bezbarvých laků. Řidší laky nechrání těsto dostatečně, protože se do něj vsáknou a je třeba lakování několikrát opakovat. Hustší bezbarvé laky naopak vynikajícím způsobem ochrání těsto proti vlhkosti - výrobky však musíme natřít ze všech stran. Kdo nechce mít pečivo příliš lesklé, může použít matný bezbarvý lak.

Nejvhodnějším typem pro lakování slaného těsta je např. lodní lak.

 

 

POZOR - ani řádně nalakované výrobky však nesmíte vystavovat vlhkému prostředí. Často pak dochází k nasáknutí vlhkosti a výrobek se poškodí. V případě, že tento nedostatek odhalíte včas, postačí jej dát na několik minut do trouby a vysušit, jinak dojde k rozpadu a znehodnocení celého výrobku.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Webnode