Barvení těsta

je možné dvěma způsoby:

  • použitím nabarveného těsta;
  • nabarvením již hotového výrobku po jeho zaschnutí.

Barvit těsto lze pomocí:

 

  • potravinářské barvy;

  • temperové barvy.

Např. na hnědou barvu těsta postačí pouze 1 zarovnaná lžička kakaa nebo rozspuštěním instantní kávy v trošce vody.

 

Barvení těsta potravinářskou či temperovou barvou

Barvy je třeba smíchat s hotovým těstem a zpracovat mačkáním mezi prsty dokud se dokonale nespojí. Abychom dosáhli požadovaného odstínu, je třeba postupně přidávat barvu po malých částech.

 

Barvení výrobku po jeho zaschnutí

Po vytvoření výrobku a jeho zaschnutí jej nabarvíme pomocí temperových barev. Je vždy vhodnější používat jemnější odstíny. Při pečení sice trošku vyblednou, ale po nalakování se opět rozjasní.


Vytvořte si webové stránky zdarma! Webnode